Pyszny smak orzechów włoskich i miodu jest trudny do zapomnienia. Nie można sobie wyobrazić lepszego połączenia smaków. W tym poście podzielimy się z Tobą kilkoma pysznymi i łatwymi ciastami z orzechów włoskich i miodu.

Ciasta te są bardzo łatwe w przygotowaniu i możesz je zrobić z pomocą dowolnych składników dostępnych w Twojej kuchni. Tak więc, zacznijmy od naszej listy przepisów na ciasta z orzechami włoskimi i miodem.

1. Ciasto z orzechami włoskimi i miodem

Składniki:

– 2 jajka

– 1 szklanka mleka

– 2/3 szklanki mąki

– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1/2 łyżeczki cynamonu

– 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

– 1/4 łyżeczki imbiru

– 1/2 filiżanki orzechów włoskich

– 2 łyżki miodu

Metoda:

Rozgrzej piekarnik na 180 stopni Celsjusza.

Weź miskę i dodaj jajko, mleko, cukier i miód. Dobrze wymieszaj i odstaw na bok.

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawy i orzechy.

Dodaj mokrą mieszankę do suchej i dobrze wymieszaj.

Nasmaruj formę do ciasta i wylej ciasto.

Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut.

Pozwól ciastu ostygnąć i pokrój je.

2. Ciasto z orzechami włoskimi i miodem

Składniki:

– 1/4 szklanki migdałów

– 2 jajka

– 1/2 szklanki cukru

– 1/2 szklanki mleka

– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1/4 łyżeczki soli

– 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

– 1/4 łyżeczki imbiru

– 1/4 łyżeczki cynamonu

– 1/2 filiżanki orzechów włoskich

– 1/2 szklanki miodu

Metoda:

Rozgrzej piekarnik na 180 stopni Celsjusza.

Weź miskę i dodaj mleko, masło, jajka i cukier. Dobrze wymieszaj i odstaw na bok.

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy.

Dodaj mokrą mieszankę do suchej i dobrze wymieszaj.

Nasmaruj formę do ciasta i wylej ciasto.

Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut.

Pozwól ciastu ostygnąć i pokrój je.