Żeby nam się jednak za szybko nie znudził, postanowiłam zblendować wszystko razem i podać w postaci koktajlu. Nie ukrywam, że nie mogłam się doczekać finalnego smaku. Dorzuciłam kilka kostek lodu, z racji upału za oknem.
Jak wyszło… Wyszło pysznie. Jutro powtórka.
Bardzo Wam polecam.
Koktajl jest nie za słodki, nie za kwaśny, orzeźwiający i co najważniejsze na pewno wyjdzie nam na zdrowie.
One of a 5 a day zaliczone.


4 dojrzałe kiwi
2 dojrzałe mango
sok z 6 pomarańczy Szpinak myjemy, odrywamy końcówki. Kiwi i mango obieramy i kroimy na kawałki. Sok z pomarańczy wyciskamy. Wszystko umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania płynnej, lekko gęstej konsystencji.
Porcję możecie podzielić na pół lub podwoić, zależy jak dużo koktajlu chcecie uzyskać.



Brak komentarzy