Wszyscy kochamy truskawki, a tort bezowy jest najlepszym połączeniem tych dwóch rzeczy. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego połączenia to czegoś wam brakuje.

Tutaj podzieliłam się z Tobą przepisem na pyszny tort bezowy z mrożonymi truskawkami. Rozpocznijmy więc realizację tego przepisu.

Składniki:

– 2 filiżanki świeżych truskawek

– 1 szklanka cukru

– 2 jajka

– ¼ filiżanki ekstraktu z wanilii

– ¼ szklanki mleka

– ¼ łyżeczki soli

– ½ szklanki mąki

– 1 łyżka proszku do pieczenia

– 2 łyżki masła

– ¼ szklanki bitej śmietany

Wskazówki:

1. Po pierwsze, rozgrzej piekarnik na 350° F przez 5 minut.

2. Następnie roztop masło i dodaj je do miski.

3. Dodaj jajko i mleko i dobrze je ubij.

4. Teraz przesiej do miski sól i proszek do pieczenia.

5. Wymieszaj mąkę i dodaj ją do masy.

6. Teraz włóż masę do piekarnika na 10 minut.

7. Kiedy się zrobi, wyjmij ciasto z piekarnika i dodaj do niego truskawki.

8. Włóż ciasto z powrotem do piekarnika i gotuj przez kolejne 15 minut.

9. Po zakończeniu pieczenia wyjmij ciasto z piekarnika.

10. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.

11. Ubić bitą śmietanę i dodać ekstrakt z wanilii.

12. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Wnioski:

Jest to wspaniałe ciasto, które z pewnością pokochasz. Najlepszą częścią jest fakt, że można go zrobić bez żadnych skomplikowanych składników. Jest to najbardziej pyszny i łatwy do wykonania przepis.