Wszyscy kochamy truskawki, a tort bezowy jest najlepszym połączeniem tych dwóch rzeczy. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego połączenia to czegoś wam brakuje.
Tutaj podzieliłam się z Tobą przepisem na pyszny tort bezowy z mrożonymi truskawkami. Rozpocznijmy więc realizację tego przepisu.
Składniki:
– 2 filiżanki świeżych truskawek
– 1 szklanka cukru
– 2 jajka
– ¼ filiżanki ekstraktu z wanilii
– ¼ szklanki mleka
– ¼ łyżeczki soli
– ½ szklanki mąki
– 1 łyżka proszku do pieczenia
– 2 łyżki masła
– ¼ szklanki bitej śmietany
Wskazówki:
1. Po pierwsze, rozgrzej piekarnik na 350° F przez 5 minut.
2. Następnie roztop masło i dodaj je do miski.
3. Dodaj jajko i mleko i dobrze je ubij.
4. Teraz przesiej do miski sól i proszek do pieczenia.
5. Wymieszaj mąkę i dodaj ją do masy.
6. Teraz włóż masę do piekarnika na 10 minut.
7. Kiedy się zrobi, wyjmij ciasto z piekarnika i dodaj do niego truskawki.
8. Włóż ciasto z powrotem do piekarnika i gotuj przez kolejne 15 minut.
9. Po zakończeniu pieczenia wyjmij ciasto z piekarnika.
10. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.
11. Ubić bitą śmietanę i dodać ekstrakt z wanilii.
12. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Wnioski:
Jest to wspaniałe ciasto, które z pewnością pokochasz. Najlepszą częścią jest fakt, że można go zrobić bez żadnych skomplikowanych składników. Jest to najbardziej pyszny i łatwy do wykonania przepis.