Mówi się, że w Chinach, kiedy ludzie przygotowywali bułeczki maślane, były one robione z czystego masła. Kiedy pojawiły się w Japonii, przygotowywano je z mleka i cukru. Obecnie bułeczki maślane przygotowuje się z różnych składników i są one dostępne w supermarketach i restauracjach.

Przepis na bułeczki maślane

Składniki:

1 filiżanka mąki

3/4 szklanki mleka

2 jajka

1/2 szklanki roztopionego masła

Cukier

Olej

Metoda:

Wymieszaj mąkę z mlekiem i dodaj jajka. Dobrze wymieszaj i dodaj do tego masło. Weź patelnię, wlej do niej mieszankę i przykryj. Umieść ją w rozgrzanym piekarniku na 10 do 15 minut. Po 10 minutach, bułeczki będą gotowe i możesz cieszyć się ich jedzeniem z herbatą.

Wnioski:

Tak więc, jest to przewodnik krok po kroku, aby zrobić doskonałe bułeczki maślane. To z pewnością będzie najlepszy deser, że można kiedykolwiek mieć. Mam nadzieję, że podobał ci się ten artykuł i spróbujesz zrobić idealne bułeczki maślane dla siebie.