Czy jesteś miłośnikiem jedzenia, który uwielbia próbować nowych przepisów i ciast? Jeśli tak to musisz spróbować tego niesamowitego ciasta, które jest pieczone z mielonymi orzechami. Jest ono wykonane z mieszanki migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich i pistacji.

Składniki:

Mieszanka do ciast: 1/2 szklanki

Migdały: 1/2 filiżanki

Orzechy laskowe: 1/2 filiżanki

Orzechy włoskie: 1/2 filiżanki

Pistacje: 1/2 filiżanki

Przyprawy: 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki kardamonu w proszku, 1/8 łyżeczki imbiru w proszku

Woda: 2 do 3 łyżek stołowych

Olej: 2 do 3 łyżek stołowych

Cukier: 2 do 3 łyżek stołowych

Mleko: 1/4 do 1/3 szklanki

Metoda:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

Nasmarować małe naczynie do pieczenia lub bochenek i ponownie nasmarować.

Umieścić orzechy, przyprawy, cukier, mleko i wodę w blenderze i mieszać przez 5 do 6 minut, aż do uzyskania gładkiej masy.

Przełóż masę do naczynia do pieczenia i piecz przez 30 do 40 minut lub do momentu, gdy wierzch stanie się złotobrązowy.

Wyjmij z piekarnika i ostudź przez jakiś czas.

Odwróć ciasto i pokrój je na małe kawałki.

Podawaj i ciesz się.

Wnioski:

Ten przepis jest bardzo prosty i łatwy do wykonania. Możesz zrobić to ciasto bez mielonych orzechów, jak również. Jeśli jesteś miłośnikiem jedzenia, to jest to najlepszy przepis dla Ciebie.