Czekolada to niesamowite jedzenie, bez względu na to, ile jej spożywasz, nigdy nie możesz zachorować na czekoladę. Czekolada ma specjalne miejsce w moim sercu. Kiedykolwiek czuję się samotna, smutna, przygnębiona, zła, zestresowana lub nie mam energii, kawałek czekolady przyjdzie mi na ratunek i jestem pewna, że da mi powód do uśmiechu.

Ale jedna rzecz, której nie lubię w czekoladzie to fakt, że jest bardzo droga. Naprawdę trudno jest ją kupić, kiedy nie czuje się dobrze.

Wiele razy próbowałam zrobić czekoladę, ale nigdy nie udało mi się sprawić, by wyglądała tak dobrze, jak w reklamach.

Przeszukałam internet w poszukiwaniu przepisów, ale nie mogłam znaleźć żadnego przepisu, który mógłby zaspokoić moje czekoladowe pragnienie.

W końcu znalazłem przepis, który może pokonać smak czekolady i jest bardzo łatwy do przygotowania.

Jest to bardzo prosty przepis, ale będzie to najlepszy prezent, który dasz komuś.

Dzielę się dziś z Wami tym przepisem i mam nadzieję, że Wam się spodoba.

Składniki:

– 2 jajka

– 1 szklanka cukru

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej

– 1/2 szklanki niesolonego masła

– 1/2 szklanki mleka

– 1 filiżanka mąki

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Nasmaruj dno patelni o wymiarach 9 x 13 cali masłem.

2. W dużej misce ubij razem jajka i cukier, aż będą dobrze wymieszane.

3. Dodaj sodę oczyszczoną i ponownie ubij, aż dobrze się połączy.

4. Roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj z mlekiem.

5. Wlej mieszankę mleczną do mieszanki jajecznej i mieszaj, aż dobrze się połączy.

6. Dodaj mąkę i wanilię i przelej do przygotowanej patelni.

7. Piec przez 30 do 35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta.

8. Ostudzić całkowicie na drucianym stojaku. Pokrój na kwadraty.

9. Smacznego!

Wnioski:

Jestem pewna, że ten przepis przypadnie Wam do gustu. Jest naprawdę prosty do wykonania i można go podawać na każdą okazję.