Ten przepis to klasyczny i prosty deser, który można łatwo wykonać. Ten pyszny deser jest wykonany tylko z pomarańczy, cukru, jaj i kilku innych składników. Możesz cieszyć się tym ciastem w każdej okazji, takiej jak urodziny, rocznice, przyjęcia z okazji ocieplenia domu i tak dalej. Możesz również zrobić go dla swoich przyjaciół i rodziny.

Składniki:

– 2 filiżanki mąki

– ¼ szklanki masła

– ¾ szklanki cukru kryształu

– 1 jajko

– 1/3 szklanki mleka

– 1/3 szklanki kwaśnej śmietany

– ½ łyżeczki sody oczyszczonej

– ½ łyżeczki proszku do pieczenia

– skórka z 1 pomarańczy

– 2 łyżki stołowe soku pomarańczowego

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

– 1/3 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik na 350 stopni Fahrenheita. Nasmaruj formę do pieczenia i dodaj 2 filiżanki mąki.

2. Ubij masło i cukier aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodaj jajka i dobrze ubij.

3. W osobnej misce wymieszaj mleko, kwaśną śmietanę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.

4. Dodaj mieszaninę mleka do mieszaniny jaj i dobrze ubij.

5. Dodaj skórkę pomarańczową i sok oraz ekstrakt waniliowy.

6. Złóż suche składniki do mokrych składników.

7. Wlej ciasto do przygotowanej formy do pieczenia.

8. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut lub do momentu, gdy włożona wykałaczka wyjdzie czysta.

9. Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć przed dodaniem cukru pudru.

10. Posypać wierzch ciasta cukrem pudrem i podawać.

Wnioski:

Możesz cieszyć się tym ciastem jako przysmakiem lub jako tortem urodzinowym. To ciasto jest pyszne i łatwe do zrobienia. Smak pomarańczowy będzie w torcie i możesz cieszyć się tym ciastem o każdej porze roku.