Jeśli próbowaliście pieczenia lub czegoś innego związanego z pieczeniem ciast to przekonacie się, że beza jest najtrudniejszą rzeczą do zrobienia. Potrzeba dużo czasu i wysiłku, aby zrobić bezę i nie jest to proste zadanie.

Ale, nie martw się, powiem ci najłatwiejszy i najszybszy sposób na zrobienie bezy i to bez jajek. Tutaj podzielę się przepisem na bezę z malinami i mascarpone.

Składniki:

Beza:

1/4 szklanki cukru granulowanego

2 białka jaj

1 łyżeczka soku z cytryny

Maliny i mascarpone:

200 gramów malin

1 filiżanka serka mascarpone

2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Wymieszaj w misce cukier i białka jaj. Dodaj sok z cytryny i dobrze ubij masę. Przykryj miskę i pozwól jej odpocząć przez co najmniej 30 minut.

Włóż miskę do piekarnika o temperaturze 160 stopni C. Gotuj bezę przez 45 do 50 minut. Wyjmij miskę z piekarnika i pozwól jej całkowicie ostygnąć.

Teraz połącz w misce serek mascarpone, miód i maliny. Ubij masę, aż stanie się kremowa.

Teraz umieść bezę w misce i dodaj mieszankę mascarpone i malin. Rozprowadź mieszaninę w naczyniu do pieczenia i piecz przez 15 do 20 minut.

Wnioski:

Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis. Jeśli próbowałeś ten przepis przed, a następnie nie zapomnij skomentować poniżej. To będzie pomocne dla innych.