Jeśli próbowaliście pieczenia lub czegoś innego związanego z pieczeniem ciast to przekonacie się, że beza jest najtrudniejszą rzeczą do zrobienia. Potrzeba dużo czasu i wysiłku, aby zrobić bezę i nie jest to proste zadanie.
Ale, nie martw się, powiem ci najłatwiejszy i najszybszy sposób na zrobienie bezy i to bez jajek. Tutaj podzielę się przepisem na bezę z malinami i mascarpone.
Składniki:
Beza:
1/4 szklanki cukru granulowanego
2 białka jaj
1 łyżeczka soku z cytryny
Maliny i mascarpone:
200 gramów malin
1 filiżanka serka mascarpone
2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Wymieszaj w misce cukier i białka jaj. Dodaj sok z cytryny i dobrze ubij masę. Przykryj miskę i pozwól jej odpocząć przez co najmniej 30 minut.
Włóż miskę do piekarnika o temperaturze 160 stopni C. Gotuj bezę przez 45 do 50 minut. Wyjmij miskę z piekarnika i pozwól jej całkowicie ostygnąć.
Teraz połącz w misce serek mascarpone, miód i maliny. Ubij masę, aż stanie się kremowa.
Teraz umieść bezę w misce i dodaj mieszankę mascarpone i malin. Rozprowadź mieszaninę w naczyniu do pieczenia i piecz przez 15 do 20 minut.
Wnioski:
Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis. Jeśli próbowałeś ten przepis przed, a następnie nie zapomnij skomentować poniżej. To będzie pomocne dla innych.