Słodki aromat syropu klonowego jest tak kuszący, że nie możesz się oprzeć przed wzięciem odrobiny syropu na swoje naleśniki lub gofry. Założę się jednak, że nigdy nie myślałeś o zrobieniu własnego syropu klonowego.

Robienie syropu klonowego to stara tradycja, która sięga początku lat 1900 i jest to jeden z najbardziej popularnych i smacznych smakołyków, które można mieć. Możesz mieć swoje ulubione naleśniki lub gofry z tym mniamym smakołykiem.

1. Kup syrop klonowy online

Jeśli chcesz cieszyć się smakiem tego niesamowitego traktowania, to musisz zacząć od zakupu dobrej jakości syropu klonowego. Jeśli pójdziesz na tani syrop to będziesz rozczarowany smakiem. Dlatego, gdy kupujesz syrop, upewnij się, że jest on wysokiej jakości.

2. Wymieszaj składniki

Mieszanie różnych składników, takich jak woda, cukier i syrop klonowy jest pierwszym krokiem do zrobienia syropu klonowego.

3. Podgrzewanie wody

Podgrzewaj wodę i cukier przez 15 minut, a następnie dodaj syrop klonowy.

4. Zagotować mieszaninę

Gotuj mieszaninę przez 30 do 45 minut i sprawdź konsystencję syropu. Możesz dodać więcej syropu klonowego, jeśli mieszanka nie jest wystarczająco gęsta.

5. Schłodzić mieszankę

Ostudź mieszankę i przelej do słoika. Możesz przechowywać ten syrop przez rok w ciemnym i chłodnym miejscu.

Wnioski:

Czy lubisz syrop klonowy? Jeśli lubisz ten yummy traktować następnie musisz spróbować tego przepisu i zrobić własny syrop klonowy. To nie jest trudny przepis i raz nauczyć się przepis następnie będzie to cakewalk.