Brownies to najsmaczniejszy deser dla dzieci i dorosłych. Możesz również zrobić brownies w formie babeczek i również będzie smakować pysznie. Istnieje tak wiele przepisów brownies, które są znane na całym świecie, ale można zrobić je w swoim własnym stylu.
Tutaj wybrałem pięć najlepszych przepisów Mascarpone Brownies, które są idealne na Walentynki.
1. Ciasto czekoladowe
Składniki:
Na ciasto:
4 jajka
100 gramów czekolady
50 gramów cukru
1 łyżka kakao w proszku
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki mascarpone
1 szczypta soli
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
Sposób:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni i natłuść patelnię o wymiarach 10×15 cali.
Dodaj wszystkie składniki do miski robota kuchennego i przetwarzaj, aż ciasto stanie się gładkie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 25 do 30 minut lub aż krawędzie będą lekko brązowe.
2. Sernik
Składniki:
2 jajka
1/2 szklanki cukru
250 gramów sera mascarpone
1 łyżka ekstraktu z wanilii
3 łyżki stołowe mąki
1/4 szklanki serka śmietankowego
Metoda:
Ubij jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodaj ekstrakt z wanilii.
Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
Następnie dodaj serek mascarpone i dobrze wymieszaj.
Przełóż masę do miski.
Dodaj serek śmietankowy i dobrze wymieszaj.
Teraz przelej masę do wysmarowanego tłuszczem naczynia 9×9 cali i piecz przez 40 do 45 minut lub do momentu, gdy środek będzie gotowy.
3. Sernik z mascarpone
Składniki:
1 1/2 filiżanki sera mascarpone
2 jajka
3/4 szklanki cukru
1/2 filiżanki serka śmietankowego
1/4 filiżanki mąki
1/4 szklanki mleka
Sposób:
Piecz sernik przez 40 minut w temperaturze 150 stopni lub do momentu, gdy brzegi będą złote.
Ostudź go, a następnie wstaw do lodówki na 2 do 3 godzin.
4. Ciasteczka czekoladowe z mascarpone
Składniki:
1 filiżanka mąki
1/4 filiżanki kakao w proszku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki masła
1/4 szklanki brązowego cukru
1 jajko
1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 łyżki stołowe sera mascarpone
Sposób:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i piecz przez 12 do 15 minut.
Ostudź ciasteczka i przechowuj w lodówce.